Houkutteleva työpaikka - tänään ja huomenna

Yksi tavoitteistamme on olla paras työpaikka työskennellä, voida hyvin ja palvella. Tavoite on kieltämättä kova ja se vaatii päivittäistä työtä.

Olemme ylpeitä mutta emme valmiita

Jo pitkään yksi keskeisimpiä tavoitteitamme on olla paras mahdollinen työpaikka nykyisille ja tuleville työntekijöillemme. Syy tähän on yksinkertainen: haluamme houkutella ja pitää kiinni parhaista työntekijöistä.

Koronapandemia on mullistanut ympäröivää maailmaa ennennäkemättömällä tavalla, eikä työelämäkään ole massiivisilta muutoksilta välttynyt. Se miten ja missä teemme työmme, ja miten olemme vuorovaikutuksessa toisiimme on muuttunut kertaheitolla. Koronapandemia tuleekin jäämään historiankirjoihin koko maailmaa vavisuttaneena kriisinä. Mutta sen voidaan katsoa nopeuttaneen myös työelämän muutosta ja muuttaneen sitä pysyvästi. 

Uudenlainen työelämä vaatii uusia tapoja ajatella ja toimia. Me uskommekin, että vaikka monessa asiassa olemme kehittyneet jo ennen kriisiä ja sen aikana, meidän tulee jatkaa toimintatapojamme haastamista myös tulevaisuudessa. 

Reinventing Best Place to Work - näin kehitämme itseämme

Aloitettuamme aikanaan mittaamaan työntekijöidemme sitoutumista (employee engagement) olemme saaneet nauttia ihailtavan korkeista pisteistä. Lienee sanomattakin selvää, että olemme iloisia ja ylpeitä siitä! Korkeat pisteet eivät ole kuitenkaan itsestäänselvyys - emme aio jäädä lepäämään laakereillemme. 

Olemmekin käynnistäneet projektin, joka kulkee nimellä Reinventing Best Place to Work. Sen tarkoituksena on tunnistaa entistä paremmin vahvuutemme ja kehityskohteemme työnantajana. Haluamme ymmärtää mahdollsiimman hyvin mitä työntekijämme haluavat, kaipaavat ja tarvitsevat menestyäkseen ja voidakseen hyvin Academic Workilla. 

Haluamme kaikkien työntekijöidemme äänen kuuluviin

Vaikka yrityksemme ydin, arvot ja kulttuurimme ovat edelleen samoja, haluamme rakentaa entistäkin paremman version itsestämme. Tätä työtä tehdään mm. laatimalle erilaisia kyselyitä, analyysejä, keräämällä tietoa ja ideoita, sekä hakien tukea myös yrityksemme ulkopuolelta. 

Kehitystyössä olemme muun muassa keskittyneet työntekijälähtöisten työskentelytapojen kehittämiseen sekä yhdenvertaisuuteen, moninaisuuteen ja inkluusioon. 

Minun työtäni ohjaa ajatus siitä, että viisaus on organisaatiossa. Olemalla korvat ja silmät auki, ja kysymällä ja kuuntelemalla työntekijöitämme pystymme parhaiten kehittymään organisaationa.

Katja Miettinen Head of People & Performance
Teamtailor

Urasivu Teamtailorilta