Vastuullisuus Academic Workilla

Arvojemme mukaisesti haluamme olla joka päivä eilistä parempia, ja se koskee myös vastuullisuutta.

Vastuullisuustyömme perusajatus

Me Academic Workilla haluamme olla vastuullinen toimija kaikessa mitä teemme. Meille vastuullisuus tarkoittaa mm. huolenpitoa, perusteltua ja järkevää päätöksentekoa, arvovalintoja, sekä suunnitelmallista kehitystyötä. 

Olemme laatineet uuden vastuullisuusstrategian, joka rakentuu kolmen pilarin päälle: Ihmiset & Yhteiskunta, Planeetta, ja Eettinen ja Kestävä Liiketoiminta. Nämä pilarit ohjaavat päätöksentekoamme ja toimintasuunnitelmiamme. Vastuullisuustyötämme ohjaa määrätietoinen halu olla luomassa maailmaa, jossa ihmiset ja maapallo voivat hyvin.

Tutustu vuoden 2020 vastuullisuusraporttiimme, jossa avaamme laajemmin kaikkia vastuullisuustoimiamme. Antoisia lukuhetkiä! 

We want to be successful in business, but also do good and have a positive impact on both people and the planet. We have high ambitions regarding sustainability and are strongly committed to be a role model within the area.

Johan Skarborg CEO, AW Group

Ympäristövastuu

Meillä kaikilla on vastuu maapallon hyvinvoinnista. Se miten päätämme toimia tänään vaikuttaa suoraan tuleviin sukupolviin. Ilmastonmuutos ei ole enää etäinen uhka; meidän on toimittava nyt sen hillitsemiseksi.

Koko yritysperheemme on sitoutunut tekemään töitä ympäristön eteen. Tiedostamme, että paljon on vielä tehtävissä, mutta työ on jo alkanut ja suunta on oikea.

Muutamia ympäristövastuutekojamme ovat:

  • Toimistoillamme on hyödynnetty moderneja taloteknisiä ratkaisuja mm. valaistuksessa, vedenkulutuksessa, energiankäytössä ja ilmastoinnissa turhan kulutuksen minimoimiseksi
  • Toimistoillamme on kierrätyspisteet syntyvälle jätteelle
  • Tapahtumatarjoilumme koostuvat kasvisruoista ja minimoimme aktiivisesti syntyvän hävikin määrää
  • Suosimme sertifioituja yhteistyökumppaneita, toimittajia ja hankintoja

Vuonna 2020 kompensoimme hiilidioksidipäästöjämme yli 22 000 eurolla investoimalla sademetsien suojeluun. Investointimme suuruus perustuu aiheuttamiemme hiilidioksidipäästöjen määrään.

Sitoutumisemme Sambiaan

Vuonna 2004 starttasimme kaikkien AW-maiden yhteisen The One Percent Movement -hankkeen, jonka tavoitteena on luoda kouluttautumismahdollisuuksia ja sitä kautta parantaa Sambian, yhden maailman köyhimmän maan, oloja. 16 vuotta myöhemmin hanke on edelleen voimissaan.

Nimensä mukaisesti lahjoitamme yhden prosentin koko AW Groupin liikevoitosta Sambiaan. Teemme sen yhteistyössä Response Network -järjestön kanssa, jonka toiminta perustuu itseapuun.

Haluamme jakaa ymmärrystä koulutuksen tärkeydestä ja olla konkreettisin keinoin mukana luomassa koulutusmahdollisuuksia köyhissä maissa. Sambia valikoitui kohteeksi, kun työntekijämme tapasi toisen Response Networkin kahdesta perustajasta. Tuolloin ymmärsimme, kuinka moni ihminen alueella oli saanut apua sekä uuden mahdollisuuden elämässä koulutuksen avulla.

Pitkäjänteisen työmme voimalla lukuisat sambialaiset yhteisöt ovat sisäistäneet koulutuksen tärkeyden ja yhdistäneet voimansa mahdollistaakseen koulutuksen oman yhteisönsä lapsille.

Näiden vuosien aikana Sambiaan on hankkeen myötä rakennettu 57 koulua, 95 luokkahuonetta ja 24 asuntolaa koulun henkilökunnalle.

Joka päivä yli 11 000 lasta saapuu kyläläisten yhdessä rakentamiin kouluihin opiskelemaan parempaa tulevaisuutta varten.


Kuinka hyvin AW on vastannut työntekijöidensä tarpeisiin?

Lähde: Työntekijätutkimus, tammikuu 2021

Kuinka hyvin AW vastaa työntekijöidensä yhdenvertaisuuden, diversiteetin ja inkluusion tarpeisiin?
Kuinka hyvin AW vastaa työntekijöidensä sosiaalisen vastuun ja ympäristövastuun tarpeisiin?

AW 💚 Helsinki Pride

Academic Work on toiminut vuosina 2019 ja 2020 Helsinki Priden virallisena yhteistyökumppanina. Yhdessä Helsinki Pride -yhteisön kanssa olemme olleet tekemässä tilaa sateenkaaren kaikille sävyille - etenkin työelämässä!

Henkilöstöpalvelualan yrityksenä koko toimintamme rakentuu ihmisten ympärille. Siksi olemmekin halunneet tukea Helsinki Priden työtä suvaitsevaisuuden eteen ja samalla toimia esimerkkinä myös muulle yritysmaailmalle. Meille on tärkeää edistää yhdenvertaista, moninaista ja syrjimätöntä työelämää vuoden jokaisena päivänä. 

Osana yhteistyökumppanuutta olemme jakaneet aktiivisesti tietoa mm. tiedostamattomien ennakkoluulojen vaikutuksesta rekrytointipäätökseen, diversiteetin lisäämisestä työpaikoille sekä työnhakijoiden oikeuksista. 

Työmme yhdenvertaisuuden, diversiteetin ja inkluusion parissa jatkuu myös tulevaisuudessa. 

🌈 We Work With Pride 🌈

Teamtailor

Urasivu Teamtailorilta